Onze lessen zijn op maat. Wij hanteren wel een lessysteem, maar de een heeft meer aandacht nodig bij het onderdeel melodie en de ander weer bij beats maken. Daarom vinden wij het belangrijk dat we makkelijk kunnen schakelen, zodat jij optimaal kunt leren produceren.
Analyse
Je zult luisteren naar bestaande nummers om ze te analyseren. Op die manier leer je wat belangrijk is in een productie, en waarom een song een ‘compleet gevoel’ heeft.
Ritme en beats
Dit onderdeel van de cursus draait om het aanleggen van een solide fundering. Je zult leren over ritme, maten, maatsoorten, syncopatie en nog veel meer. Naast het theoretische aspect behandelen we termen als: punch, attack, release.
Melodie en harmonie
Als er een nummer in je hoofd zit, wat doe je dan? Juist: Je zingt of neuriet het hardop of in je hoofd mee. Dat kan tekst zijn, maar vrijwel altijd is het een melodie. In dit hoofdstuk leer je alles over toonsoorten, progressies, toonladders en melodielijnen. De melodie is meestal het element wat de luisteraar zal onthouden. Oftewel: de ‘hook’.

Arrangement
In dit cursus onderdeel leer je hoe een nummer in elkaar zit. Het heeft meestal een schema. Bijvoorbeeld A,B,A,B,C,B. Dit kan corresponderen met en couplet en refrein, of met breaks, drops, intro’s en outro’s. Een goed schema is belangrijk voor een track, omdat het anders niet ‘logisch’ klinkt.
Afmixen
Aan het afmixen zul je waarschijnlijk de meeste tijd besteden, dit kan soms ingewikkeld zijn. Maar, als je de juiste tips en tricks weet kan je het voor jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Je moet je oren trainen, dus voor het afmixen geldt: uren maken!

Masteren
Masteren zorgt ervoor dat je nummer hard genoeg wordt zonder dat het ten koste gaat van de mix. Het is belangrijk dat de balans goed is. Je wilt immers dat je nummers overal goed klinken, of mensen nu in de auto, thuis, met koptelefoon of vanaf hun telefoon luisteren.