Veel mensen denken dat muziekproductie alleen maar draait om elektronische muziek, maar niets is minder waar. Er zijn naast elektronische muziek nog heel veel andere muzikale genres, die meer draaien om organische elementen en instrumenten. Denk aan bands zoals Kensington, Coldplay, Metallica, noem maar op. Dergelijke groepen duiken de studio in en nemen hun instrumenten op (drums, gitaar, bas, toetsen, zang, etc). Dat is niet zo eenvoudig, maar als de opnames er eenmaal opzitten begint er een nieuwe fase in de productie: het mixen en masteren van de sporen. Dat leer je in onze cursus mixen en masteren.

Wat heb je nodig om muziek af te mixen?

Je ziet ze vaak op televisie in programma’s of documentaires over muziek: hele grote mengtafels. Die werden vroeger gebruikt, toen we nog geen computers hadden met de juiste software. Die programma’s bestonden eenvoudigweg nog niet! Maar nu wel… Het antwoord op de bovenstaande vraag is dan ook: een PC of laptop met een D.A.W. (muziekproductie software) is alles wat je nodig hebt!

Onderwerpen bij de cursus mixen en masteren

Hieronder een lijst met de onderwerpen die aan bod komen in onze cursus:

  • Gain staging en volumes
  • Panning en stereobeeld
  • EQ en spectrum
  • Compressie en dynamiek
  • Effecten en creativiteit
  • Mastering

De cursus mixen en masteren bestaat uit tien wekelijkse lessen van 90 minuten. In deze tien lessen leer je mixen en masteren van top tot teen en het kan met je eigen muziek (bijvoorbeeld van je eigen band) of met materiaal uit onze studio. De principes van mixen en masteren overlappen meerdere genres maar er zijn wel genre-specifieke tips & tricks. Bij ons kun je terecht met de volgende genres: pop, rock, metal, funk, jazz, reggae, wereldmuziek. Staat jou genre er niet bij? Neem dan even contact op!

Tarief cursus mixen en masteren

De cursus kost €750,- euro inclusief BTW voor 10 lessen van 90 min. De betaling kan eventueel gespreid worden.